Nieuws

Kleine plus voor onze financiële situatie

Na een scherpe daling in de afgelopen maanden, heeft de financiële positie van ons fonds zich in april gestabiliseerd en licht verbeterd.

 Dat is te zien aan onze dekkingsgraden.

  • De actuele dekkingsgraad steeg van 102,6% naar 104,0%.
  • De gemiddelde dekkingsgraad over de afgelopen 12 maanden, de beleidsdekkingsgraad, daalde van 114,4% naar 112,9%.

De financiële markten zijn momenteel erg onrustig. Dat komt onder andere door de coronacrisis. Hierdoor is niet te zeggen hoe de financiële situatie zich nu verder ontwikkelt. In april was er een lichte verbetering. Ondanks de verder dalende rente werden onze beleggingen meer waard. Daardoor is onze actuele dekkingsgraad gestegen.

Het bestuur volgt de ontwikkelingen op de voet en benadrukt dat ons fonds belegt voor de lange termijn en zorgvuldig beslissingen neemt.

Wat betekent dit voor uw pensioen?

Op dit moment verandert er niets aan uw pensioen. Aan het einde van het jaar maken we de balans op. Het is nu niet te zeggen hoe we er dan financieel voor staan. Ons fonds is financieel ‘gezond’ bij een beleidsdekkingsgraad van 117,6%. We werken aan een nieuw herstelplan dat uiterlijk op 30 juni moet worden ingediend bij DNB. Van een verlaging van uw pensioen is geen sprake.

Meer informatie

Bekijk de ontwikkelingen van onze financiële situatie in deze grafiek. Hier leest u ook meer achtergrondinformatie en uitleg over onze financiële positie en onze dekkingsgraden.

Bron: Bestuur