Nieuws

Onze dekkingsgraad daalt fors door corona

De financiële positie van ons fonds is in februari verder verslechterd. Dat is te zien aan de dekkingsgraad. Eind februari was onze beleidsdekkingsgraad 115,9%. Een maand eerder was dat nog 117,1%. Dit is een gemiddelde over de afgelopen twaalf maanden. Als u alleen kijkt naar de actuele eindstand van februari, dan is de actuele dekkingsgraad zelfs nog lager: 109,0% (Dat was 114,7%).

Waardoor daalt de dekkingsgraad?

Het coronavirus is wereldwijd het middelpunt van de aandacht. De onzekerheid over hoeveel mensen er ziek gaan worden, zorgt ervoor de beleggers hun aandelen verkopen. Die dalen daardoor in waarde. Met name onze aandelen zijn in februari dan ook veel minder waard geworden. Daarnaast is de rente fors gedaald. Hierdoor moeten we meer geld opzij zetten om in de toekomst alle pensioenen te kunnen betalen. (Lees meer uitleg over corona in dit nieuwsbericht.

Wat betekent dit voor uw pensioen?

Door de daling van de afgelopen twee maanden moet ons fonds per eind maart een nieuw herstelplan indienen bij toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB). Daarin staan maatregelen die wij kunnen nemen om ervoor te zorgen dat onze financiële positie weer verbetert. Denk daarbij aan het uitstellen van de jaarlijkse verhoging van uw pensioen per 1 januari volgend jaar. Als dit herstelplan klaar is, informeren wij u hierover.

Meer informatie

Bekijk de ontwikkelingen van onze financiële positie in deze grafiek. Daar leest u ook meer achtergrondinformatie over onze dekkingsgraden wat de percentages betekenen voor uw pensioen.

Bron: Bestuur